1.5 vidë vetë-shpuese

Përshkrim i shkurtër:

Aplikacion

Restaurimi dhe rindërtimi i neurokirurgjisë, riparimi i defekteve kraniale, ndihmë në rindërtimin e nevojave të kafkës mesatare ose të mëdha, fiksimi i vidhos me pllakë kockore.


Detajet e produktit

Etiketat e produktit

Materiali:aliazh titani mjekësor

Specifikim produkti

detaje (2)

Artikulli Nr.

Specifikim

11.07.0115.004124

1.5*4 mm

I pa anodizuar

11.07.0115.005124

1.5*5 mm

11.07.0115.006124

1.5 * 6 mm

detaje (1)

Artikulli Nr.

Specifikim

11.07.0115.004114

1.5*4 mm

Të anodizuara

11.07.0115.005114

1.5*5 mm

11.07.0115.006114

1.5 * 6 mm

Karakteristikat:

aliazh titani i importuar për të arritur fortësinë më të mirë dhe fleksibilitetin optimal

Zvicër Torno prerëse automatike CNC TONRNOS

procesi unik i oksidimit, përmirëson fortësinë e sipërfaqes së vidës dhe rezistencën ndaj konsumit

12

Instrumenti i përputhjes:

vidhos me kokë kryq: SW0.5*2.8*75mm

dorezë e drejtë e bashkimit të shpejtë

Pllakat me profil ultra të ulët, skajet e zbërthyera dhe profili i gjerë i pllakës nuk ofrojnë praktikisht asnjë prekshmëri.E disponueshme në gjatësi shumë më të personalizuar.

Përparësitë e vidave të aliazhit të titanit:

1. Fortësi e lartë.Dendësia e titanit është 4.51 g/cm³, më e lartë se ajo e aluminit dhe më e ulët se ajo e çelikut, bakrit dhe nikelit, por forca është shumë më e lartë se ajo e metaleve të tjera.Vidha e bërë nga aliazh titani është e lehtë dhe e fortë.
2. Rezistencë e mirë korrozioni, titan dhe aliazh titan në shumë media janë shumë të qëndrueshme, vida aliazh titani mund të aplikohet në një shumëllojshmëri mjedisesh lehtësisht gërryese.
3. Rezistencë e mirë ndaj nxehtësisë dhe rezistencë ndaj temperaturës së ulët. Vidhat e aliazhit të titanit mund të punojnë në temperatura deri në 600 ° C dhe minus 250 ° C, dhe mund të ruajnë formën e tyre pa ndryshuar.
4. Jo magnetik, jo toksik.Titani është një metal jomagnetik dhe nuk do të magnetizohet në fusha magnetike shumë të larta.Jo vetëm jo toksik, dhe ka një pajtueshmëri të mirë me trupin e njeriut.
5. Performancë e fortë kundër amortizimit. Krahasuar me çelikun dhe bakrin, titani ka kohën më të gjatë të zbutjes së dridhjeve pas dridhjeve mekanike dhe dridhjeve elektrike. Kjo performancë mund të përdoret si pirunët akordues, komponentë dridhjeje të mullinjve me ultratinguj mjekësorë dhe filma vibrimi të altoparlantëve të avancuar audio .

Dizajni i filetos për nisje të shpejtë me vidë dhe çift rrotullues të ulët futjeje.Një përzgjedhje e gjerë e pllakave dhe rrjetave, duke përfshirë rrjetat mastoidale dhe të përkohshme, si dhe mbulesat e vrimave të gropave për shunts.

Sa më e ngushtë të jetë vidhosja, aq më mirë?

Vidhat përdoren zakonisht në kirurgjinë ortopedike për të kompresuar vendin e thyerjes, për të rregulluar pllakën në kockë dhe për të fiksuar kockën në kornizën e fiksimit të brendshëm ose të jashtëm. Presioni i aplikuar për të shtrydhur vidën në kockë është proporcional me çift rrotullues të aplikuar nga kirurg.

Megjithatë, me rritjen e forcës së çift rrotullues, vidhos fiton forcën maksimale të rrotullimit (Tmax), në të cilën pikë forca mbajtëse e vidës në kockë zvogëlohet dhe ajo tërhiqet në një distancë të vogël. Forca e tërheqjes (POS) është tensioni për të përdredhur vidën nga kocka.Shpesh përdoret si parametër për të matur forcën mbajtëse të vidës. Aktualisht, marrëdhënia midis çift rrotullues maksimal dhe forcës së tërheqjes është ende e panjohur.

Klinikisht, kirurgët ortopedë zakonisht vendosin vidën me rreth 86% Tmax. Megjithatë, Cleek et al.zbuloi se futja e vidës 70% Tmax në tibinë e deleve mund të arrijë POS maksimale, duke treguar se forca e tepruar e rrotullimit mund të përdoret klinikisht, gjë që do të reduktonte qëndrueshmërinë e fiksimit.

Një studim i fundit i humerusit në kufomat njerëzore nga Tankard et al.zbuloi se POS maksimale u përftua në 50%Tmax. Arsyet kryesore për ndryshimet në rezultatet e mësipërme mund të jenë mospërputhja e ekzemplarëve të përdorur dhe standardet e ndryshme të matjes.

Prandaj, Kyle M. Rose et al.nga Shtetet e Bashkuara mati lidhjen midis Tmax të ndryshëm dhe POS me vida të futura në tibinë e kufomave njerëzore, dhe gjithashtu analizoi marrëdhënien midis Tmax dhe BMD dhe trashësisë së kockave kortikale. Punimi u botua së fundi në Techniques in Orthopaedics. Rezultatet tregojnë se POS maksimale dhe e ngjashme mund të merret në 70% dhe 90% Tmax me çift rrotullues me vidë, dhe POS prej 90% Tmax çift rrotullues vidhe është dukshëm më i madh se ai i 100% Tmax.Nuk kishte asnjë ndryshim në BMD dhe trashësinë kortikale midis grupeve të tibisë, dhe nuk kishte asnjë korrelacion midis Tmax dhe dy të mësipërmeve. Prandaj, në praktikën klinike, kirurgu nuk duhet të shtrëngojë vidën me forcën maksimale të rrotullimit, por me një çift rrotullues pak. më pak se Tmax.Megjithëse 70% dhe 90% Tmax mund të arrijnë POS të ngjashme, ka ende disa avantazhe për shtrëngimin e tepërt të vidës, por çift rrotullimi nuk duhet të kalojë 90%, përndryshe efekti i fiksimit do të ndikohet.

Burimi: The Relationship Between Insertional Torque and Pullout Strength of Surgical Screws.Techniques in Orthopaedics: Qershor 2016 - Volume 31 - Issue 2 - f 137–139.


  • E mëparshme:
  • Tjetër: