Pllaka ndërlidhëse e kafkës – 2 vrima

Përshkrim i shkurtër:

Aplikacion
Restaurimi neurokirurgjik, riparimi i defekteve kraniale, përdoret për fiksimin dhe lidhjen e kafkës.


Detajet e produktit

Etiketat e produktit

Materiali:titan i pastër mjekësor

Specifikim produkti

Trashësia

Gjatësia

Artikulli Nr.

Specifikim

0.4 mm

15 mm

00.01.03.02111515

I pa anodizuar

00.01.03.02011515

Të anodizuara

Trashësia

Gjatësia

Artikulli Nr.

Specifikim

0.4 mm

17 mm

00.01.03.02111517

I pa anodizuar

00.01.03.02011517

Të anodizuara

Trashësia

Gjatësia

Artikulli Nr.

Specifikim

0.6 mm

15 mm

10.01.03.02011315

I pa anodizuar

00.01.03.02011215

Të anodizuara

Trashësia

Gjatësia

Artikulli Nr.

Specifikim

0.6 mm

17 mm

10.01.03.02011317

I pa anodizuar

00.01.03.02011217

Të anodizuara

Karakteristikat dhe Përfitimet:

Asnjë atom hekuri, pa magnetizim në fushën magnetike.Nuk ka efekt në ×-ray, CT dhe MRI pas operacionit.

Veti kimike të qëndrueshme, biokompatibilitet të shkëlqyeshëm dhe rezistencë ndaj korrozionit.

E lehtë dhe fortësi e lartë.Mbrojtja e qëndrueshme e çështjes së trurit.

Fibroblasti mund të rritet në vrimat e rrjetës pas operacionit, për të bërë rrjetën e titanit dhe indin të integruar.Material ideal riparues intrakranial!

_DSC3998
01

Vidhos që përputhen:

φ1.5mm vidë vetë-shpuese

φ2.0mm vidë vetë-shpuese

Instrumenti i përputhjes:

vidhos me kokë kryq: SW0.5*2.8*75mm

dorezë e drejtë e bashkimit të shpejtë

prestar kabllo (gërshërë rrjetë)

pincë formimi me rrjetë

Pllaka e drejtë me dy vrima është një sistem i thjeshtë dhe gjithëpërfshirës që ofron fleksibilitet, lehtësi në përdorim dhe implante dhe instrumente me cilësi të lartë.Profili i ulët i pllakës-vidhos prej 0,5 mm për prekje minimale të implantit.Sistem i vetëm instrumentesh për fiksim të shpejtë dhe të qëndrueshëm të flapave të kockave kraniale.

Kafka është një strukturë kockore që formon kokën tek vertebrorët.Kockat e kafkës mbështesin strukturat e fytyrës dhe sigurojnë një zgavër mbrojtëse.Kafka përbëhet nga dy pjesë: kraniumi dhe mandibula.Këto dy pjesë të njeriut janë neurokraniumi dhe skeleti i fytyrës që përfshin mandibulën si kockën e saj më të madhe.Kafka mbron trurin, rregullon distancën e dy syve, rregullon pozicionin e veshëve për të mundësuar lokalizimin e tingullit të drejtimit dhe distancës së tingujve.që zakonisht ndodh si rezultat i traumës me forcë të mprehtë, fraktura e kafkës mund të jetë një thyerje në një ose disa nga tetë kockat që formojnë pjesën kraniale të kafkës.

Fraktura mund të ndodhë në ose afër vendit të goditjes dhe dëmtimit të strukturave themelore brenda kafkës, siç janë membranat, enët e gjakut dhe truri.Frakturat e kafkës kanë katër lloje kryesore, lineare, depresive, diastatike dhe bazilare.Lloji më i zakonshëm është frakturat lineare, por nuk ka nevojë për të kryer ndërhyrje mjekësore. Zakonisht, frakturat depresive zakonisht grimcohen me shumë kocka të thyera të zhvendosura nga brenda, kështu që kanë nevojë për ndërhyrje kirurgjikale për të riparuar dëmtimin themelor të indeve.Frakturat diastatike zgjerojnë qepjet e kafkës prekin fëmijët nën tre vjeç. Thyerjet bazilare janë në kockat në bazën e kafkës.

Frakturë në depresion të kafkës.Goditja me çekiç, guri ose goditja me shkelm në kokë dhe llojet e tjera të traumave me forcë të mprehtë zakonisht rezultojnë në një frakturë depresive të kafkës.11% e lëndimeve të rënda të kokës ndodhin në këto lloj frakturash janë fraktura të grimcuara në të cilat kockat e thyera zhvendosen nga brenda.Frakturat e depresionuara të kafkës paraqesin një rrezik të lartë të rritjes së presionit në tru, ose një hemorragjie në tru që shtyp indin delikat.

Kur ka një çarje mbi frakturë, do të ndodhin fraktura të përbëra të kafkës.vënia e zgavrës së brendshme të kafkës në kontakt me mjedisin e jashtëm, duke rritur rrezikun e kontaminimit dhe infeksionit.Në frakturat komplekse depresive, dura mater është shqyer.Kirurgjia duhet të kryhet për frakturat e kafkës në depresion për të hequr kockat nga truri nëse ato e shtypin atë duke bërë vrima gërvishtjeje në kafkën normale ngjitur.

Kafka e njeriut ndahet anatomikisht në dy pjesë: neurokraniumi, i formuar nga tetë kocka kraniale që strehojnë dhe mbrojnë trurin, dhe skeletin e fytyrës (viscerokranium) i përbërë nga katërmbëdhjetë kocka, pa përfshirë tre kockat e veshit të brendshëm.Fraktura e kafkës zakonisht nënkupton thyerje të neurokranit, ndërsa thyerjet e pjesës së fytyrës të kafkës janë fraktura të fytyrës, ose nëse nofulla është e thyer, një frakturë mandibulare.

Tetë kocka kraniale ndahen me qepje: një kockë ballore, dy kocka parietale, dy kocka të përkohshme, një kockë okupitale, një kockë sfenoidale dhe një kockë etmoide.


  • E mëparshme:
  • Tjetër: