Плоча за меѓусебно поврзување на черепот – 2 дупки

Краток опис:

Апликација
Неврохируршка реставрација, поправка на кранијални дефекти, што се користи за фиксација и поврзување на черепот.


Детали за производот

Ознаки на производи

Материјал:медицински чист титаниум

Спецификација на производот

Дебелина

Должина

Ставка бр.

Спецификација

0,4 мм

15 мм

00.01.03.02111515

Не-елоксирани

00.01.03.02011515

Елоксирани

Дебелина

Должина

Ставка бр.

Спецификација

0,4 мм

17 мм

00.01.03.02111517

Не-елоксирани

00.01.03.02011517

Елоксирани

Дебелина

Должина

Ставка бр.

Спецификација

0,6 мм

15 мм

10.01.03.02011315

Не-елоксирани

00.01.03.02011215

Елоксирани

Дебелина

Должина

Ставка бр.

Спецификација

0,6 мм

17 мм

10.01.03.02011317

Не-елоксирани

00.01.03.02011217

Елоксирани

Карактеристики и придобивки:

Нема атом на железо, нема магнетизација во магнетното поле.Нема ефект на ×-зраци, КТ и МРИ по операцијата.

Стабилни хемиски својства, одлична биокомпатибилност и отпорност на корозија.

Лесна и висока цврстина.Одржлива заштита на мозокот прашање.

Фибробластот може да прерасне во мрежните дупки по операцијата, за да се интегрираат титаниумската мрежа и ткивото.Идеален материјал за интракранијална поправка!

_DSC3998
01

Завртка за совпаѓање:

φ1,5mm завртка за самодупчење

φ2.0mm завртка за самодупчење

Инструмент за совпаѓање:

шрафцигер со вкрстена глава: SW0.5*2.8*75mm

права рачка за брзо спојување

секач за кабли (мрежести ножици)

мрежести клешти за обликување

Правата плоча со две дупки е рационализиран, сеопфатен систем кој нуди флексибилност, леснотија на користење и висококвалитетни импланти и инструменти.Низок профил на плоча-завртка од 0,5 mm за минимална палпабилност на имплантот.Систем со единечен инструмент за брза и стабилна фиксација на кранијалните коски клапи.

Черепот е коскена структура која ја формира главата кај 'рбетниците.Коските на черепот ги поддржуваат структурите на лицето и обезбедуваат заштитна празнина.Черепот се состои од два дела: краниум и мандибула.Овие два дела на човекот се неврокраниумот и скелетот на лицето што ја вклучува мандибулата како нејзина најголема коска.Черепот го штити мозокот, поправете го растојанието на двете очи, поправете ја положбата на ушите за да овозможите звучна локализација на насоката и растојанието на звуците.вообичаено се јавува како резултат на траума со тапа сила, фрактурата на черепот може да биде прекин на една или на некои од осумте коски кои го формираат кранијалниот дел од черепот.

Фрактурата може да се случи на или во близина на местото на ударот и оштетување на основните структури во черепот, како што се мембраните, крвните садови и мозокот.Фрактурите на черепот имаат четири главни типа, линеарни, депресивни, дијастатски и базиларни.Најчестиот тип се линеарни фрактури, но нема потреба од медицинска интервенција. Вообичаено, депресивните фрактури обично се скршени со многу поместени навнатре скршени коски, па затоа е потребна хируршка интервенција за да се поправи основното оштетување на ткивото.Дијастатските фрактури ги прошируваат конците на черепот кои ги погодуваат децата на возраст под три години. Базиларните фрактури се во коските во основата на черепот.

Депресивна фрактура на черепот.Ударите со чекан, карпа или клоцање во главата и други видови траума со тапа сила обично резултираат со депресивна фрактура на черепот.11% од тешките повреди на главата се случуваат кај овие типови на фрактури се скршени фрактури во кои скршените коски се поместуваат навнатре.Депресивните фрактури на черепот претставуваат висок ризик од зголемен притисок врз мозокот, или крварење во мозокот што го дроби нежното ткиво.

Кога има расцеп на фрактурата, ќе се случат сложени депресивни фрактури на черепот.ставање на внатрешната кранијална празнина во контакт со надворешната средина, зголемувајќи го ризикот од контаминација и инфекција.При сложени депресивни фрактури, дура матер е скината.Мора да се изврши хируршка интервенција за депресивни фрактури на черепот за да се подигнат коските од мозокот ако тие го притискаат со правење дупки за брусење на соседниот нормален череп.

Човечкиот череп е анатомски поделен на два дела: неврокраниум, формиран од осум кранијални коски кои го чуваат и штитат мозокот, и скелет на лицето (висцерокраниум) составен од четиринаесет коски, не вклучувајќи ги трите коски на внатрешното уво.Фрактурата на черепот обично значи фрактури на неврокраниумот, додека фрактурите на фацијалниот дел од черепот се фрактури на лицето, или ако вилицата е фрактура, фрактура на мандибулата.

Осум кранијални коски се одделени со конци: една фронтална коска, две париетални коски, две темпорални коски, една окципитална коска, една сфеноидна коска и една етмоидна коска.


  • Претходно:
  • Следно: